”Somebody might say it’s just dance, I say that it’s a way of life.”

torstai 5. syyskuuta 2013

Baletti ajatuksissa

En saanut toissa yössä nukuttua silmänräpäystäkään kun ajatuksissani pyöri vain ja ainoastaan baletti. Oikeastaan se ei ole minusta huono asia, että mietiskelen balettia, sillä se on nykyään yksi minun positiivisuuden, jaksamisen jne. lähde, mutta kun yöunetkin jäävät vähiin tästä, niin se taas on vähemmän mieluisaa.

Odotan kuitenkin aivan innollani päivää 8.9, sillä siiloin varsinaiset baletti tuntini alkavat. Olenhan minä ihan huvikseni pyörähdellyt ja tanssahdellut kotona sekä lukenut monen montaa baletti aiheista kirjaa.

Päälläni on myös nähty tutu, minkä näkeekin ylläni bannerin kuvassa. Se yllä on aivan ihana ”leikkiä” oikeaa ballerinaa. Ainakin pikkusikoni olivat haltijoissaan sekä minä!

Olen kovasti miettinyt mitä minun pitäisi pukea balettitunnille. Toiveeni olisi, että tunnille pitäisi pukeutua niin kuin oikealle balettitunnille eli balettipukuun, trikoihin sekä balettitossuihin, sillä silloin tuntee enemmän itsensä balettitanssijaksi, kuin pelkässä legginseissä sekä topissa tunnelma katoaa. Ainakin minun kohdallani. Minullahan on jo omasta takaa pari viisi kappaletta balettipukuja sekä trikootkin löytyy. Baletti tossuja ei sen sijaan vielä ole, mutta toivottavasti niidenkin hankinnan aika koittaa pian.

Päätäni kaiversi kovasti myös kärkitossuilla tanssiminen, sillä olen kovasti miettinyt, että voisinko koskaan kyetä tanssimaan kärkitossuilla, vaikken ole harrastanut balettia pienestä pitäen. Sekä jos mahdollisuus olisi, niin kuinka kauan minun balettia suunnilleen tulisi harrastaa saavuttaakseni kärkitossuilla pyörähtelyn. Minun suurin unelmani onkin kyetä tanssimaan kovakärkisillä tossuilla, sillä niillä tanssiminen on niin kaunista ja sulavaa sekä ne saavat tanssijan näyttämään pitkältä ja sirolta! Joten jos joku teistä tietää vastauksen pulmaani, niin ilomielin haluan kuulla tietämyksenne asiasta. Helpottaisi myös minunkin oloani. Siihen asti tanssahtelen kärkitossuilla unelmissani…


Jasmin

2 kommenttia:

 1. Hei Jasmin!

  Totta kai voit mennä balettitunnille balettipuvussa ja trikoissa. Myös baletin pehmeät harjoitustossut kannattaa hankkia viimeistään ensimmäisen kerran jälkeen.
  Kärkitossuille pääsy vaatii yleensä kolmen vuoden ahkeran harjoittelun, mutta niille pääsy on siis ihan realistista myös aikuisena aloittaneelle (vaikka sinä oletkin vielä nuori :)). Ja jotkut pääsevät nopeamminkin, riippuen treenimääristä ja toki myös taipumuksista.

  Tanssin iloa!

  T. Toinen tuore baletin pariin palannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Rixu!

   Selvä, mahtava juttu! Taidanpa sitten vetäistä päälleni tämän balettipuvun sekä trikoot alle. Niillä on ainakin hyvä tanssia. Olenkin katsellut muutama päivä sitten netistä, mistä saisi baletin harjoitustossuja hyvään hintaan kun tahtovat olla jossain aika hintavia. Tulen siis nämä kuitenkin hankkimaan pikimmiten, kiitos tiedosta! (-:

   Oi, tuon minä halusinkin kuulla! En ajatellutkaan jättää baletin harrastamista vuoden päästä vaan suunnitelmissa onkin tanssia mahdollisimman pitkään, vielä kun olen siihen kykenevä.
   No, sitten vain kova treeni päälle ja tanssiniloa mukaan, niin enköhän tällä pääse toivottavasti pian tavoitteeseeni! Kiitos tarpeellisesta infopaketista! :-)

   Tanssin iloa sinnekin päin!

   T. Jasmin

   Poista

Kiitos asiallisesta kommentistasi!